معرفی ابزارهای افترافکت {آشنایی + کاربرد}

آشنایی با ابزارهای After Effects

1792311

افتر افکت، یکی از نرم افزارهای محبوب شرکت ادوبیه که واسه ساخت جلوه های ویژه و انیمیشن استفاده میشه. یکی از چالش هایی که ادیتورهای آماتور همیشه باهاش دست و پنجه نرم می کنن، عدم شناخت ابزارهای افترافکت هست. در حقیقت آشنایی با ابزارهای افترافکت کار دشواری نیست و ما در ادامه این مطلب می خوایم به معرفی ابزارهای افترافکت بپردازیم.

معرفی کامل ابزارهای افترافکت

اولین قدم واسه شروع اینه که یه کمپوزیشن (Composition) جدید بسازیم. فقط باید از منوی بالا گزینه “New Composition” رو بزنی یا از کلیدهای Ctrl + N استفاده کنی. وقتی خواستی یه لایه اضافه کنی، فایلت رو به قسمت لایه ها بکش و رها کن. ابزارها رو می تونی در نوار بالایی پیدا کنی، جایی که منوهای File و Edit هستن. حالا در تکمیل معرفی ابزارهای After Effects بهتره که دونه به دونه این آیتم ها رو بررسی کنیم و قابلیت هاشون بهتون توضیح بدیم.

معرفی ابزارهای افترافکت

1. ابزار pen

این ابزار خیلی کاربردیه و باهاش می تونی اشکال دلخواهت رو بکشی و ماسک های مختلف بسازی. برای استفاده از این ابزار، روی آیکون پن که در نوار ابزار هست کلیک کن یا G رو فشار بده. وقتی می خوای یه شکل بکشی، اول تصویر مورد نظرت رو در تایم لاین انتخاب کن و سایزش رو تنظیم کن. بعد پن رو فعال کن و روی نقاط مختلف تصویر کلیک کن تا یه محدوده بسازی.

2. ابزار Selection Tool

این ابزار یکی از اصلی ترین ابزارهای افترافکت هست که باهاش می تونی هر چیزی رو انتخاب کنی. مثلا وقتی بخوای یه لایه رو جابه جا کنی یا اندازه اش رو عوض کنی، از این استفاده می کنی. خیلی پرکاربرده و تقریبا تو همه پروژه ها بهش نیاز پیدا می کنی.

پیشنهادی: دوره آموزش افترافکت

آشنایی با ابزارهای افترافکت

3. ابزار Hand Tool

این ابزار واسه جابجایی تو صفحه بدون اینکه تغییری توی پروژه ات ایجاد کنی خیلی کاربردیه. وقتی صفحه ات بزرگه و نمی خوای با زوم کردن وقتتو تلف کنی، با استفاده از این ابزار می تونی به راحتی توی صفحه حرکت کنی.

4. ابزار Zoom Tool

وقتی نیاز داری به جزئیات خیلی نزدیک بشی یا از یه قسمت دور بشی، از این ابزار استفاده می کنی. این ابزار بهت اجازه می ده که به راحتی بین نمای دور و نزدیک در پروژه ات جابجا شی.

5. ابزار Rotate

این ابزار واسه چرخوندن لایه ها کاربرد داره. فقط کافیه لایه مورد نظرت رو انتخاب کنی و با استفاده از ماوس اونو بچرخونی.

6. ابزار Puppet

با استفاده از این ابزار می تونی اجزای تصویر رو به حرکت دربیاری. انگار که داری با یه عروسک کار می کنی و هر قسمتش رو به دلخواهت حرکت میدی.

7. ابزار Brush

این ابزار برای رنگ آمیزی روی لایه هات به کار میره. مثلا می تونی جزئیاتی رو به تصاویرت اضافه کنی یا تغییرات رنگی ایجاد کنی.

8. ابزار Clone Stamp

وقتی بخوای بخشی از تصویر رو تکرار کنی یا یه نقص توی تصویر رو بپوشونی، این ابزار به کمکت میاد.

9. ابزار Eraser

گاهی اوقات نیاز داری که بخش هایی از تصویر رو پاک کنی. این ابزار دقیقا برای همین کاره.

10. ابزار Masking

این یکی از قدرتمندترین ابزارهای افتر افکت به شمار میره و کاربرد بسیار زیادی داره. با استفاده از مسک می تونی بخش های خاصی از تصویر رو مخفی یا نمایان کنی. شاید باورش براتون سخت باشه اما توی این لیست معرفی ابزارهای افترافکت، مسک پرکاربردترین ابزاره.

11. ابزار Text

هر وقت خواستی توی ویدیوت متن اضافه کنی، این ابزار به دردت می خوره. می تونی فونت، سایز، رنگ و موقعیت متن رو تنظیم کنی.

12. ابزار Shape

این ابزار برای کشیدن اشکال هندسی مثل دایره، مستطیل و غیره استفاده میشه که می تونی اون ها رو در پروژه ات بکار ببری.

معرفی کامل ابزارهای After Effects

13. ابزار Track Motion

وقتی بخوای حرکت یک شی رو در ویدیو دنبال کنی، از این ابزار استفاده می کنی. این ابزار افترافکت بهت کمک می کنه که افکت ها یا متن ها رو به حرکت شی متصل کنی.

14. ابزار Rotoscoping

این ابزار واسه جدا کردن شی از پس زمینه اش کاربرد داره، مخصوصا وقتی پس زمینه پیچیده باشه. شاید توی نگاه اول این ابزار ساده بنظر برسه؛ اما یکی از پرکاربردترین ابزارهای After Effects محسوب میشه.

15. ابزار 3D Camera Tracker

با این ابزار می تونی دوربین های سه بعدی رو در فضای ویدیوت تعقیب کنی و جلوه های سه بعدی اضافه کنی. خیلی خفنه و خلاقیت شما رو شکوفا میکنه.

16. ابزار Warp Stabilizer

وقتی فیلمت لرزش داره، این ابزار می تونه به استحکام و ثبات تصویر کمک کنه. در حقیقت استبلایزر نوعی لرزه گیر هوشمنده و عینا این قابلیت داخل محصول محبوب دیگه شرکت ادوبی، یعنی پریمیر وجود داره.

17. ابزار Color Correction

وقتی رنگ های ویدیوت نیاز به تنظیم دارن، این ابزار انتخاب بی نظیریه. این نکته رو همیشه مد نظر بگیرید که یک ویدیو ایده آل، باید رنگ و نورپردازی ایده آلی هم داشته باشه. این ابزار کاربردی نیز همانند ابزار قبلی نسخه مشترکی در ادوبی پریمیر دارد. ما در دوره اصلاح رنگ پریمیر به صورت ویژه این ابزار را بررسی و آموزش می دهیم.

18. ابزار Audio Mixer

برای تنظیم صداها در پروژه ات، این ابزار می تونه بهت کمک کنه تا تعادل بین صداهای مختلف رو برقرار کنی. ابزار Audio Mixer یکی از بهترین های لیست معرفی ابزارهای افترافکت هست که تاثیر قابل توجهی در ادیت و خلق ویدیو داره.

19. ابزار Graph Editor

این ابزار بهت کمک می کنه که انیمیشن هات رو با دقت بیشتری کنترل کنی و حرکت های نرم و طبیعی تری خلق کنی.

20. ابزار Effects & Presets

اینجا می تونی از پیش تنظیم های آماده استفاده کنی یا افکت های جدید اضافه کنی ویدیوت رو جذاب تر بسازی.

بهترین ابزار افتر افکت

مرتبط: دوره آموزش بلندر صفر تا صد (Blender)

21. ابزار Project Panel

این پنل بهت نمای کلی از تمام فایل ها و ابزارهایی که توی پروژه ات داری میده و کمک می کنه که بهتر سازماندهی کنی.

22. ابزار Import

وقتی خواستی فایل های جدیدی وارد پروژه ات کنی، از این ابزار استفاده می کنی. به طور کلی ایمپورت کردن فایل ابزار نیست؛ اما توی دسته ابزارهای افترافکت طبقه بندی میشه.

23. ابزار Export

ابزار اکسپورت هم دقیقا مشابه ایمپورت هست و در حقیقت جزو ابزارهای افتر افکت محسوب نمیشه. حالا بهتره که وظیفه این گزینه رو بدونیم! وقتی پروژه ات تموم شد و خواستی اونو ذخیره کنی یا به اشتراک بگذاری، این ابزار بهت کمک می کنه.

24. ابزار Customization

این ابزار بهت این امکان رو میده که محیط کاری خودت رو شخصی سازی کنی تا راحت تر کار کنی. برای مثال، میتونی جای ابزارها و محیط نرم افزار رو به صورت شخصی سازی شده تغییر بدی.

سوالات متداول:

برای یادگیری و تسلط روی هر موضوعی، ابتدا آموزش کامل لازم داریم؛ شما می تونید برای تسلط و یادگیری تمام ابزارهای After Effects از دوره کامل آموزش افترافکت گرویتی استفاده کنید. 
جهت مشاهده پکیج و اطلاع از تخفیفات این دوره آموزشی اینجا کلیک کنید.

الزامی در کار نیست، شما می تونید با توجه به نیازتون تنها ابزارهایی رو یادبگیرید که بکارتون میاد؛ اما پیشنهاد ما آموزش کامله.

تعیین مدت زمان مشخص برای آموزش امری غیرمنطقی تلقی میشه؛ چرا که درک مسائل آموزشی در همه افراد یکسان نیست. اما به طور طبیعی می توان کل آموزش را طی 3 روز تا 7 روز به صورت فشرده فرا گرفت.

بله، درحال حاضر انجام پروژه های افترافکت بسیار پررونق و خوش قیمت هستن. این بازار به دنبال عصر تکنولوژی حاکم بر جهان، قطعا روزبه روز افزایش هم پیدا میکنه.

maxresdefault 4 768x432 1

هودینی (Houdini) چیست؟

هودینی، یک نرم افزار محبوب در صنعت انیمیشن و جلوه‌های ویژه است که به شما امکان می‌دهد تا جادوی خلق

سایدبار