طراحی صنعتی با بلندر که یک نرم افزار رایگان و متن باز است امکانات متنوعی را برای طراحان صنعتی فراهم میآورد و به طراحان این امکان را می دهد ایده های خود را به شکلی خلاقانه و حرفه ای به تصویر بکشند، طراحی صنعتی با بلندر در کنار امکانات بسیار زیادی که در طراحی صنعتی دارا می باشد بدلیل داشتن رابط کاربری حرفه ای، امکان تعریف جزئیات یک طراحی صنعتی و مدل سازی صنعتی را برای طراحانی که علاقه مند به طراحی صنعتی با بلندر هستند می دهد.
امکانات نرم افزار بلندر در طراحی صنعتی
برای طراحی صنعتی با بلندر ابتدا باید امکانات نرم افزار بلندر در طراحی صنعتی را بررسی کنیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن از قابلیت های بلندر در طراحی صنعتی بهره ببریم.
-
مدلسازی سهبعدی در طراحی صنعتی با بلندر
اولین امکانی که بلندر در اختیار کاربران خودش قرار می دهد قابلیت مدلسازی سهبعدی است که به کاربران امکان می دهد تا اشیاء و محصولات را با دقت و جزئیات بالا طراحی کنند، ابزارهای مدل سازی مانند Sculp Mode، Edit Mode و Modifiers به طراحان صنعتی این امکان را می دهد که طرح های پیچیده و آرگونومی و آیرودینامیک را به راحتی طراحی کنند.
-
انیمیشن سازی در طراحی صنعتی با بلندر
یکی دیگر از قابلیتهای بلندر که در طراحی صنعتی با بلندر اهمیت بسیاری دارد ابزار انیمیشن سازی است که کاربران می توانند حرکت و تعامل محصولات خود را شبیه سازی کنند ابزارهای شبیه سازی فیزیکی برنامه بلندر به طراحان صنعتی این امکان را می دهد که رفتار اجسام را در دنیای واقعی شبیه سازی کنند که این امر در طراحی صنعتی بسیار حیاتی است، با شبیه سازی صنعتی اشیاء می توانیم ایرادهای احتمالی طرح قطعات طراحی شده را پیدا کنیم و نتیجه گیری درستی از طرح مشخص شده بدست آوریم.
-
رندر گیری در طراحی صنعتی با بلندر
همچنین موتور رندر Eevee و Cycles که برنامه بلندر از آنها بهره می برد به طراحان این امکان را میدهد که تصاویری با کیفیت بالا تولید کنند این ویژگی به ویژه در ارائه نهایی طرحها اهمیت دارد، در واقع رندر گیری جزئی جدایی ناپذیر از فرآیند طراحی و شبیه سازی در طراحی صنعتی با بلندر می باشد.
-
ابزارهای ویرایش در طراحی صنعتی با بلندر
یکی دیگر از قابلیت ها و امکانات بلندر ابزارهای ویرایش پیشرفته ای است که به طراحان این امکان را می دهد تا به راحتی تغییرات لازم را در مدل های خود اعمال کنند، ابزارهای UV Mapping و Texture Painting به طراحان کمک میکند تا بافتها و جزئیات ظاهری محصولات را به دقت ایجاد و ایرادهای احتمالی در پروژه را به خوبی اصلاح کنند.
پروژه طراحی صنعتی با بلندر
برای تکمیل و درکه بهتر آنچه که گفته شد به ذکر یک مثال از طراحی صنعتی با بلندر خواهیم پرداخت.
مثال ها و پروژه های بسیاری برای ارائه خدمت شما عزیزان موجود می باشد اما برای راحتی کار شما دوستان به ذکر یک مثال مختصر و مفید از طراحی صنعتی صندلی می پردازیم.
با استفاده از ابزارهای مدلسازی، طرح کلی صندلی را شامل طراحی پایه، نشیمن گاه و پشتی صندلی ترسیم می کنیم؛ پس از ترسیم شکل اولیه باید به جزئیات بیشتر و دقیق تری بپردازیم که شامل افزودن بافت ها و تعریف متریال مورد نیاز برای ساخت صندلی است؛ نرم افزار بلندر این امکان را به طراح میدهد که با استفاده از ابزارهای Texture Painting و Shader Editor، بافت ها و متریال را به مدل اضافه کند؛ پس از اتمام مراحل مدل سازی و افزودن جزئیات، نوبت به رندرینگ می رسد که طراح می تواند با استفاده از موتور رندر Eevee یا Cycles، تصاویری به عنوان نمونه های اولیه از صندلی خود ایجاد کند.
در آخر طراح می تواند با استفاده از ابزارهای انیمیشن سازی نحوه ی عملکرد صندلی را شبیه سازی کند این کار به طراح کمک میکند تا عملکرد صندلی را در دنیای واقعی مشاهده کند.
ضعف های طراحی صنعتی با نرمافزار بلندر
تنها مشکلی که به نظر من می رسید، بدلیل گستردگی امکانات و توانایی های نرم افزار بلندر برای طراحان تازه کار در ابتدای کار مشکل یادگیری وجود خواهد داشت که این مشکل هم راه حل خودش را دارد، شما دوستان عزیز می توانید با تهیه دوره آموزش بلندر صفر تا صد (Blender) از ما راه را برای کسب دانش و ورود به بازار کار هموار کنید.